[V2] xserver-xf86-config: pre-load int10 and exa modules

Message ID 20160820203609.5599-1-raj.khem@gmail.com
State Accepted
Commit e279c9a30f0df400b06a47a487967a734854714b
Headers show

Commit Message

Khem Raj Aug. 20, 2016, 8:36 p.m.
musl doesn't like lazy loading that xorg uses, therefore
load the needed modules explicitly

[YOCTO #10169]

Signed-off-by: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>

---
 meta/conf/machine/qemux86-64.conf                                    | 5 ++++-
 meta/conf/machine/qemux86.conf                                       | 5 ++++-
 .../xorg-xserver/xserver-xf86-config/10-preload-modules.conf         | 2 +-
 3 files changed, 9 insertions(+), 3 deletions(-)

-- 
2.9.3

-- 
_______________________________________________
Openembedded-core mailing list
Openembedded-core@lists.openembedded.org
http://lists.openembedded.org/mailman/listinfo/openembedded-core

Comments

Ross Burton Aug. 25, 2016, 1:44 p.m. | #1
On 20 August 2016 at 21:36, Khem Raj <raj.khem@gmail.com> wrote:

> @@ -3,7 +3,7 @@ Section "Module"

>      Load "fb"

>      Load "shadow"

>      Load "shadowfb"

> +    Load "int10"

>      Load "vbe"

>      Load "vgahw"

>  EndSection

>


The log says "int10 and exa" but V2 has lost all exa references.  Is this
intentional?

Ross
-- 
_______________________________________________
Openembedded-core mailing list
Openembedded-core@lists.openembedded.org
http://lists.openembedded.org/mailman/listinfo/openembedded-core
Khem Raj Aug. 25, 2016, 2:06 p.m. | #2
On Aug 25, 2016 6:45 AM, "Burton, Ross" <ross.burton@intel.com> wrote:
>

>

> On 20 August 2016 at 21:36, Khem Raj <raj.khem@gmail.com> wrote:

>>

>> @@ -3,7 +3,7 @@ Section "Module"

>>      Load "fb"

>>      Load "shadow"

>>      Load "shadowfb"

>> +    Load "int10"

>>      Load "vbe"

>>      Load "vgahw"

>>  EndSection

>

>

> The log says "int10 and exa" but V2 has lost all exa references.  Is this

intentional?

Yes. It is not needed on qemu. I should have updated commit msg.
>

> Ross
-- 
_______________________________________________
Openembedded-core mailing list
Openembedded-core@lists.openembedded.org
http://lists.openembedded.org/mailman/listinfo/openembedded-core

Patch

diff --git a/meta/conf/machine/qemux86-64.conf b/meta/conf/machine/qemux86-64.conf
index 489194a..ac2c039 100644
--- a/meta/conf/machine/qemux86-64.conf
+++ b/meta/conf/machine/qemux86-64.conf
@@ -22,7 +22,10 @@  XSERVER = "xserver-xorg \
            xf86-input-evdev \
            xf86-video-cirrus \
            xf86-video-fbdev \
-           xf86-video-vmware"
+           xf86-video-vmware \
+           xf86-video-modesetting \
+           xserver-xorg-module-libint10 \
+           "
 
 MACHINE_FEATURES += "x86"
 
diff --git a/meta/conf/machine/qemux86.conf b/meta/conf/machine/qemux86.conf
index 3cc8091..5d22e52 100644
--- a/meta/conf/machine/qemux86.conf
+++ b/meta/conf/machine/qemux86.conf
@@ -21,7 +21,10 @@  XSERVER = "xserver-xorg \
            xf86-input-evdev \
            xf86-video-cirrus \
            xf86-video-fbdev \
-           xf86-video-vmware"
+           xf86-video-vmware \
+           xf86-video-modesetting \
+           xserver-xorg-module-libint10 \
+           "
 
 MACHINE_FEATURES += "x86"
 
diff --git a/meta/recipes-graphics/xorg-xserver/xserver-xf86-config/10-preload-modules.conf b/meta/recipes-graphics/xorg-xserver/xserver-xf86-config/10-preload-modules.conf
index 7ceb6fd..72e4fbf 100644
--- a/meta/recipes-graphics/xorg-xserver/xserver-xf86-config/10-preload-modules.conf
+++ b/meta/recipes-graphics/xorg-xserver/xserver-xf86-config/10-preload-modules.conf
@@ -3,7 +3,7 @@  Section "Module"
     Load "fb"
     Load "shadow"
     Load "shadowfb"
+    Load "int10"
     Load "vbe"
     Load "vgahw"
 EndSection
-